Surfen op de golven van de tijd

05-07-2020
  • Totale voortgang 0% 0%

Nieuw design in de webshop

Dat het leven een aaneenschakeling van ups en downs is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De pelgrim weet dat als geen ander. Prachtige vergezichten en mooie ontmoetingen wisselen razendsnel af met hevige regenbuien en een gebrek aan overnachtingsplekken. Pelgrimeren is in die zin een snelkookpan van het leven. In een kort tijdsbestek komt er van alles voorbij. In de snelkookpan van het pelgrimeren doen we ervaringen op die ons de rest van ons leven bij blijven en vormen. Als je ervoor openstaat en alert bent op wat de weg je geeft, biedt een pelgrimstocht ongelooflijk veel prachtige lessen.

Pelgrimeren als metafoor zien voor het leven betekent ook dat je de lessen voor de pelgrim kunt vertalen naar lessen voor het leven. Hoe ga je om met tegenslagen? Laat je je uit het veld slaan door regen en wind? Door de brandende zon? Of zet je door en daag je jezelf uit? De overwegingen die je maakt, maken je sterker en geven je zelfvertrouwen. Ervaringen die je de rest van je leven nog kunt gebruiken.

We zien de pelgrim vaak als wandelaar, en technisch gezien klopt dat natuurlijk ook. Maar in de loop der jaren ben ik een pelgrim ook steeds meer gaan zien als een surfer. Een surfer die surft op de golven van de tijd. Soms wachtend op die ene mooie golf die je omhoog stuwt en snelheid geeft; alsof je vleugels hebt, om vervolgens keihard op het wateroppervlak te belanden. Dit hoort bij het surfen en de echte surfer zal dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij zal zich een weg door de branding banen op zoek naar een nieuwe golf.

Zo ook een pelgrim. Onderweg met een doel en missie zonder te weten hoe precies een antwoord te vinden. Wachtend op inspiratie ploeter je door regen en zonneschijn voort om je soms op de hoogste golf van gelukzaligheid te laten voortstuwen en dan weer met beide benen op de harde asfaltweg onder je te laten zetten. Iedere stap lijkt dan moeite te kosten en pijn te doen. Maar je gaat door zoals de surfer op zoek naar de volgende golf. Je laat je niet klein maken en weet dat dat hoogtepunt zich  vanzelf weer aandient. Je hoeft alleen maar te blijven surfen op de golven van de tijd. Dit ontwerp eert dat doorzettingsvermogen van de pelgrim.

Alle kleding in mijn webshop is van 100% duurzaam katoen van het merk STANLEY/STELLA.  Ik geloof dat het beter is om wat minder kleding van goede kwaliteit te kopen dan veel kleding van slechte kwaliteit. Met mijn ontwerpen probeer ik aan te sluiten bij de pelgrimsbeleving.