Rondwandeling Hoge Veluwe

Praktisch

Gelopen: 19 januari 2020

Afstand: 27km
Stijgen: 0m
Dalen: 0m
Aantal dagen: 1

Startpunt: Otterlo
Eindpunt: Otterlo
Zwaarte: Lange dagwandeling over paden met rul zand.
Beste tijd: Kan altijd, maar in de zomer met mooi weer erg druk

Download file: Rondwandeling Hoge Veluwe.gpx

De route

Een prachtige wandeling door het noordelijke deel van het nationaal park de Hoge Veluwe. We beginnen en eindigen in Otterlo en doorkruisen het hele park over de breedte. Daarbij lopen we door het bos, over heide, zandverstuivingen en graslanden. Ik was onder de indruk van de rijke variatie die het natuurgebied te bieden heeft. Door de lichte glooiing in het landschap worden we hier en daar zelfs getrakteerd op leuke uitzichten. Wij liepen op een koude winterdag en ondanks dat het zondag was, was het niet druk in het park. Op deze route, die vanaf Otterlo etappe 16 van het Trekvogelpad volgt tot aan Hoenderloo, en terug via etappe 15 en 13 van het Veluwe Zwerfpad, kwamen we weinig andere wandelaars tegen.

Inkorten

De route is op verschillende momenten in te korten. Zo is het mogelijk halverwege over te stappen op de ‘terugweg’. Je kunt ook vanaf het Jachthuis al naar het zuiden lopen en zo Hoenderloo niet aan te doen. Uniek aan het nationaal park is ook dat je gratis gebruik kunt maken van de aanwezige witte fietsen. Zo kun je altijd op de fiets terug naar je auto.

Voorzieningen

Onderweg zijn er in het park een aantal punten waar een kopje koffie gedronken kan worden, bij het museum bijvoorbeeld, in het centrum van het park, bij het Jachthuis of in Hoenderloo, net buiten het park. Daar kan het in de zomer overal behoorlijk druk worden. Wat mij betreft gaat er niets boven het nuttigen van zelf meegebrachte koffie of thee in de stilte van de natuur.

Praktisch

Voor het nationaal park moet je entree betalen. € 10,95 per persoon, € 3,90 voor een parkeerkaart.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.