N-70 bij Nijmegen

Praktisch

Gelopen: 5 mei 2020

Afstand: 13.5km
Stijgen: 590m
Aantal uren: 3

Startpunt: In mijn geval Tante Koosje.
Zwaarte: Een pittige route met redelijk wat klimmen en dalen voor Nederlandse begrippen.

Download file: N70.gpx

In het kort

Ik woon al ruim 10 jaar in Nijmegen, maar het was me nog nooit gelukt de N-70 wandelroute in één keer helemaal volgens het boekje te lopen. Dat komt deels doordat de route lange tijd niet echt goed aangegeven stond en ik geen goede gps-track kon vinden. Maar deels ook omdat het gebied uitnodigt andere paden te ontdekken en gewoon een beetje over de heuvels en door de bossen te struinen. Op 5 mei 2020 besloot ik de hele route te lopen zoals hij hoort. Het officiële beginpunt is volgens mij het Hotel ‘t Spijker in Beek, maar omdat de N70 een rondje is maakt het niet zo heel veel uit waar je begint.

De route voert door het heuvelachtige gebied bij Nijmegen en Beek-Ubbergen, over de flank van de stuwwal die het hoger gelegen Nijmegen scheidt van de lager liggende Ooijpolder. Er moet af en toe redelijk geklommen worden, maar dat wordt dan vaak beloond met een leuk uitzicht richting Duitsland of Arnhem. Hoogtepunt van de route voor mij zijn de Elyseese Velden. Een lieflijk klein dal met een schilderachtig wandelpad. Vlak na Pannenkoeken restaurant de Duivelsberg buigt de route nét voor (of eigenlijk op) de Duitse grens af en kronkelt zich een weg terug richting Nijmegen. 

 

Praktisch

Begin- en eindpunt van de route zijn erg gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Nijmegen Centraal neem je buslijn 2 richting de St. Maartenskliniek. Je kunt op de eindhalte uitstappen, of eentje daarvoor en in de richting van de bus naar restaurant Tante Koosje doorlopen. Buslijn 8 richting Berg en Dal brengt je via halte Hengstdalseweg/ Sophiaweg op bijna hetzelfde punt.

Kom je met de auto, dan is er in de wijk voldoende parkeergelegenheid, maar dan kun je beter in Beek beginnen, dat is gemakkelijker bereikbaar.

Aan horeca onderweg geen gebrek. Zowel in Nijmegen als in Beek loop je langs verschillende restaurants die je graag een kopje koffie schenken. In de bossen loop je langs Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. 

Veel wandelplezier! 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.