De lange weg naar de PCT; De PCT voor beginners

09-01-2022

Aantal dagen onderweg

  • Totale voortgang 0% 0%

Totaal aantal kilometers

De lange weg naar de PCT; De PCT voor beginners

De Pacific Crest Trail (PCT) is een 4265 kilometer lange wandelroute in het westen van de Verenigde Staten. De route kan twee kanten op gelopen worden; vanaf de Mexicaanse grens naar Canada, of vanaf Canada naar Mexico. Het eerste wordt NOBO en het tweede wordt SOBO (north bound en south bound) genoemd.De route is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In het jaar 2018 volbrachten 1186 mensen de hele tocht, een record. Gemiddeld haalt ongeveer 20% van de mensen die start in datzelfde jaar de finish. Daar doen ze ongeveer 150 dagen over waarin ze gemiddeld 32 kilometer per dag lopen.
De tocht gaat door drie staten (Californië, Oregon en Washington) en verschillende landschappen en terreinen. In het zuiden begint de tocht in de woestijn en moet veel water meegenomen worden. Daarna gaat de tocht over de Sierra Nevada bergen met Forester Pass als hoogste punt (4.000 meter) richting Washington waar bos en regen de sfeer bepalen.

Wil je meer lezen over of zien van de route? Er is op internet heel veel informatie te vinden. Ik zet een paar van mijn favoriete boeken en films op een rijtje.

Boeken
Er zijn twee heel bekende boeken geschreven: Wild: From lost to found on the Pacific Crest Trail van Cheryl Strayed (2012) en Alleen van Tim Voors (2019). Het eerst boek is in 2014 verfilmt en verschenen onder de naam Wild.

Films
Elina Osborne maakte een YouTube-documentaire over haar tocht. 

De lange versie bestaat uit 11 films van een kwartier.

Only the Essential: Pacific Crest Trail Documentary is een andere veelbekeken film op YouTube.

Overige
De site van Halfway Anywhere heeft een mooie verzameling van informatie over de PCT. Voor de aankomende wandelaar zijn vooral de enquêtes die hij ieder jaar afneemt en mooi verwerkt interessant.

De Pacific Crest Trail Association onderhoudt de route en zorgt dat het er niet te druk wordt door ieder jaar maar een beperkt aantal startbewijzen uit te geven.

Verhalen van onderweg