Cabinertocht, Drenthe

Praktisch

Gelopen: 29-21 december 2020

Afstand: 43km
Stijgen: n.v.t.
Aantal dagen: 3

Startpunt: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
Zwaarte: Gemakkelijke tocht.

Download file: Cabinertocht.gpx

De route

In het voorjaar van 2020 liepen Marit en ik een weekend door Drenthe. Op de eerste dagen struinden we per ongeluk wat van het pad af en kwamen we een heel schattig klein huisje tegen, midden in het bos. Ik was meteen verliefd, en wilde er graag een keer overnachten. Er stond alleen geen bordje bij en er zaten mensen in. Die wilde ik niet storen, want dat had ik ook niet gewild als ik daar zat. Een paar weken later sprak ik een vriend van me over dit huisje en die wist me te vertellen dat het een Cabin van Cabiner moest zijn geweest.

Dat was het. Ik besloot een overnachting te boeken. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er staan acht huisjes in het Drentse natuurgebied en alle acht zaten ze tot ver in de herfst vol. Op tijd boeken is dus echt een must, hoewel er ook een lastminute e-maillijst is. Ik boekte twee huisjes die lekker ver uit elkaar liggen, want ik wilde wel een beetje het trekkinggevoel hebben als ik van het ene naar het andere liep. Met 20 kilometer op de langste dag is daar natuurlijk niet écht spraken van, maar het was goed genoeg.

De omgeving is prachtig en afwisselend. Open vlakten, vennen, productiebos en hier en daar wat weilanden. Aan het einde van de dag afsluiten in een Cabin midden in de natuur. Heerlijk. Zelf water pompen en de kachel stoken. Ik vond het heerlijk.

Kortom, genoeg om te ontdekken! Laat je me weten wat je van de route vond? @trekkingthomas

 

Landgoed De Schipborg

Praktisch

 Veel is afhankelijk van welke route je loopt en in welke cabins je overnacht. Check vooral de website, daar vind je eigenlijk alle informatie.

Wij parkeerden op P2 liepen naar Cabin C2. De volgende morgen liepen we van C2 naar C4 en deden daarbij P2 nog even aan om onze lege wijnfles te ruilen voor een volle en wat eten mee te nemen.

Horeca: Wij kwamen niet heel veel tegen, en bovendien was alles gesloten. Maar waarom zou je op een terras willen zitten als je ook op de veranda van je eigen cabin kunt zitten?

Honden: Mogen niet mee naar de cabins.

Veel wandelplezier! 

1 Comment

  1. Interessante tip!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Alle routes op mijn website heb ik zelf gelopen en soms zelf uitgezet. Het kan zijn dat sommige paden na verloop van tijd verdwijnen of afgesloten raken. Daarom zet ik bovenaan altijd wanneer ik de route gelopen heb. Ik kan niet aansprakelijk zijn voor eventuele veranderingen aan de route nadien.