Nieuw avontuur: Pacific Crest Trail 2022

Eindelijk lijkt het te gaan gebeuren. Vooralsnog staan alle lichten op groen om van april tot en met oktober 2022 de Pacific Crest Trail in de VS te lopen. Een tocht van 4200 kilometer van de Mexicaanse naar de Canadeese grens.

Lees hier alles

Thomas Hontelez

Sinds ik in 2014 van Nijmegen naar Istanbul liep, is wandelen een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Kleine en grote tochten wissel ik graag af. Soms loop ik alleen, soms begeleid ik een tocht. Ik schrijf boeken, geef lezingen, ontwerp kleding en maak graag foto’s van wat ik onderweg meemaak. Al die dingen komen op deze website samen.

In alle wandelingen staan de pelgrimsdeugden eenvoud en openheid bij mij centraal.

Als ik niet wandel sta ik waarschijnlijk voor de klas als docent Levensbeschouwing, of geef ik lezingen over wandelen en pelgrimeren.

In die hoedaningheid maakte ik met leerlingen het bijzondere boek De stille school. Daarover kun je hier meer lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan ik voor jou betekenen? Neem contact op! Klik hier.

Wandelen naar Wijsheid

Wandelen naar Wijsheid

Hontelez maakt zijn belofte waar om eerlijk over het pelgrimeren in het algemeen te vertellen en is daarnaast erg openhartig over zijn persoonlijke ervaringen. Het boek motiveert tweeledig: enerzijds om te gaan wandelen en pelgrimeren, anderzijds motiveert Hontelez met een mooie sprong naar de werkelijkheid de lezer ook om te kijken naar wie jij als persoon bent in de maatschappij. Hierbij geeft Hontelez tips die niet alleen voor (beginnende) pelgrims nuttig zijn, maar die ieder mens zou kunnen toepassen in zijn/haar leven.”

Bestel mijn boek hier.

Wandelen naar Wijsheid

Trekking Thomas Clothing

Pelgrimskleding; Geïnspireerd door het pelgrimeren, eenvoudig en duurzaam geproduceerd. Kleding met inhoud en betekenis.