De stille school is een bijzonder en confronterend boek waarin leerlingen, door middel van brieven, een ongefilterde kijk geven in het leven van een jongere tijdens de coronacrisis.

Vanaf het moment waarop de scholen in maart 2020 dicht gingen, werden leerlingen gedwongen lessen online te volgen. In de media spraken psychologen, wethouders en ministers hun zorgen uit over deze generatie. Maar hoe ervaren de jongeren deze situatie zelf? Docenten Levensbeschouwing van het Thomas a Kempis College te Arnhem besloten naar hun leerlingen uit te reiken met een brief. De stille school is een bundeling van reacties op deze brief. Naast een ongefilterde kijk in het leven van een jongere tijdens de coronacrisis krijgen in deze brieven grote maatschappelijke thema’s een gezicht.

Eerlijke leerlingverhalen, afwisselend gebundeld in dit nette boek. Het perspectief van jongeren lijkt soms onmogelijk te peilen, dit boek is een uitzondering. Sommige verhalen zijn luchtig, andere aangrijpend. Opvallend hoe afwisselend de jongeren over de pandemie en de maatregelen denken.

Bart

In de Media

Juni 2021 – De Gelderlander

Juni 2021 – NPO Radio 1

Juni 2021 – VO Magazine

Juli 2021 – RTV Connect (Arnhem)

Oktober 2021 – Narthex

Oktober 2021 – Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde